Kleine meiden en makeup???

Laten we eerlijk zijn. Als jonge meisjes, onder de achttien jaar, waren we allemaal wel een beetje nieuwschierig naar de make-upspullen van mamma. Ik weet nog dat ik stiekem haar makeup tasjes een voor een opende en alle spullen uithaalde en het onderzocht.

Tegenwoordig zie ik dit zoveel malen verder gaan dan dat het in mijn ogen goed is voor deze meiden. Er worden nagellakjes, lippenstiften enz. verkocht in speelgoedwinkels. Kinderen onder de 15 jaar maken filmpjes op youtube en delen dit met de wereld, niet wetende dat hier ook bijvoorbeeld pedofielen of haters naar kunnen kijken.

Als een volwassen vrouw maak ik mij hier ontzettend zorgen over. Hoe ver mogen kinderen gaan met makeup? Waarom gebruiken ze het?

Dit zijn meestal de eerste vragen die ik in mijn hoofd krijg, als ik een dertienjarige meisje op straat of op een YouTube kanaal haarzelf zie opmaken.

Waar zijn de ouders van deze kinderen? Vinden zij dit oké??

Zelf ben ik na mijn 20ste leeftijd begonnen met serieus opmaken. En dit bestond trouwens alleen maar uit een mascara en een lipgloss. Mij werd altijd thuis verteld tijdens mijn jeugd, dat ik na mijn achttiende leeftijd mocht beginnen met opmaken als ik dat wilde. Maar er werd ook altijd gezegd, je hebt het niet nodig, JE BENT VAN NATURE AL HEEL MOOI. Ik vind dat dit echt een belangrijk punt is dat wij allen kunnen doorgeven aan onze kinderen..

 

minik funda

Ik vind dat de media hier een ontzettend grote rol in speelt. Er worden bewust of onbewust altijd van de mensen geëist dat we perfect zijn. We worden niet aangeleerd dat we mooi zijn van onszelf. Denk maar aan tv programma’s waarbij vrouwen gratis “omgebouwd worden in hun gewenste gezichtsvorm of lichaamsvorm. tekenfilmfiguren worden allemaal lang , slank, met makeup en gestyleerd haar uitgebeeld. Reclames worden zodanig in elkaar gezet, dat het lijkt dat oud worden een ramp is.

Wat moeten we verwachten van onze kinderen? Als ze al vanaf een piepjonge leeftijd al vanzelf filmpjes gaan delen over een onderwerp waarvan ze helemaal niks kennen, of als ze opmaken, wat moeten we verwachten van hun zelfverzekerdheid als ze groot zijn?

Zoals je kan lezen is dit echt een onderwerp dat mij ontzettend raakt. Ik heb dan wel geen dochter.. maar ik ben zelf ook jong geweest. Ik vind de jeugd van tegenwoordig echt onzeker en te oppervlakkig opgroeien.. dit wil ik mijn kinderen niet aandoen. Wat is er mooier dan van jezelf houden, hoe je er ook uitziet van nature. Je bent wie je bent en je bent MOOI ..

Wat vinden jullie?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s