Concealer keuze

intro

Wat betekend concealer eigenlijk en hoe kan ik de juiste vorm kiezen?
Dit vraag wordt mij als visagiste heel vaak gesteld. Er zijn dan ook zoveel dingen die ik dan wil vertellen dat ik niet weet waar ik moet beginnen!

Niet iedereen heeft dezelfde wensen die een concealer moet vervullen. Denk bijvoorbeeld aan blauwe kringen onder de ogen, of een rode puist op de kin. Concealer betekent eigenlijk camouflage. Je camoufleert hiermee de “storende factoren” op je huid. Het bestaat uit een vaste en vloeibare vorm. Ook heb je verschillende tinten en kleuren die je kan gebruiken voor het opmaken van je gezicht.

Vloeibare camouflage
Deze concealers zijn meestal op waterbasis gemaakt en ze zijn daardoor een stuk dunner in de samenstelling. Het is dus ideaal onder je ogen als je dat stuk wilt camoufleren!
Denk bijvoorbeeld aan de essence stay all day concealer, de maybeline fit me, giordani age deffying concealer en de oriflame concealers.

3
Zorg ervoor dat als je een van deze producten wilt aanschaffen, je wel de juiste kleur uitkiest. Voor je huid. Hoe je dat doet, vertel ik nu.
Wallen onder de ogen
Kijk even voor een minuut of twee in de spiegel. Kijk naar je huid , heb wallen? Welke kleur zijn ze? Blauw of paars? Indien je blauwe kringen hebt, dan kan je een perzik tint gebruiken om je wallen te verzachten ( oranje kleur dus ) . Heb je een paarsige kleur onder je ogen? Gebruik dan de gelige kleur om je wallen te dekken. Dit benoemen ze meestal de abrikoos kleur.  Je kan ook hele lichte wallen hebben, deze kun je met een tint lichter dan je huid bedekken.

Natuurlijk heb je ook zachte crèmige producten die je onder je ogen kan gebruiken zoals de oriflame concealer kit, de 20 concealer palette van beauty88 en de catrice camouflage cream.  omdat ze alsnog crémig zijn in textuur, kunnen ze goed worden ingesmeerd onder je ogen.

12

naast de zachte cremige vorm heb je ook de harde cremige vorm natuurlijk. Deze kun je gebruiken voor pigmentatie verschillen op je huid of een puist bijvoorbeeld.
Puistjes
Als je puistjes hebt, wil je het vaak bedekken. Dat is logisch. Maar hoe kan je dat het beste doen?
Indien je rode puistjes hebt, kun je het beste een groene concealer erop deppen voordat je foundation aanbrengt.
Heb je gewoon puistjes die geen rood bevat , dan kan je gaan voor de tint van je huid, of een tintje lichter. Probeer niet te licht te nemen want dat gaat alleen maar meer je puistjes naar voren halen!!
De producten die ik gebruik zijn te vinden in kruidvat, etos en natuurlijk http://www.beauty88.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s