Helluup! hoe kies ik mijn foundation!

i91085634__szw1280h1280_

Foundation is de basis van elk make-up soort die je kunt bedenken. Van een simpele dag make-up tot een gala make-up, zonder je foundation is het geheel niet compleet.

Het is alleen heel moeilijk om de juiste foundation te vinden. Wat is nou het doel van een foundation? Hoe kan ik de juiste soort kiezen? Dit zijn de vragen die mij vaak gesteld zijn de afgelopen tijd. Daarom heb ik ook besloten om dit artikel hierover te hebben.

Nu even terugkomend op de vraag wat de doel van een foundation is;

Een foundation zorgt ervoor dat je huid geen vlekjes of puistjes meer vertoont. het neemt de oneffenheden op je gezicht weg. Het maakt je huid egaal en bereidt je eigenlijk voor op de make-up voor overdag of voor een uitje. 

Tegenwoordig bestaan er verschillende foundationsoorten voor ieder huidtype. Zo heb je de hydraterende foundation voor de droge huid. Deze geeft je net dat ekstra vocht en droogt je huid niet uit. Je hebt de foundation voor de gemengde huid die de balans in je huid bewaakt en je hebt foundationsoorten zonder olie erin voor de vettige huid. Het kiezen van een foundation voor jouw huidtype is belangrijk omdat je hiermee je huid niet schade aanricht en ook de resultaat beter uit laat zien.

Hoe kies je nou je foundation? Hier volgen er een paar tips:

  •  Kies je foundation in het daglicht. Dan is de kleur van je huid namelijk beter zichtbaar.
  • probeer de foundation uit op de binnenkant van je pols, op je kaak of op je nek.
  • bekijk goed je ondertoon. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een rozige huid. Die hebben dan een roze ondertoon. Anderen hebben een gelige huid en bevatten een gele ondertoon, je hebt ook hele bleke mensen die dus een porseleinen ondertoon hebben. en als laatste heb je natuurlijk de olijfkleurige huid.

Indien je echt geen kleur kan vinden die bij je past, kun je altijd nog proberen om twee foundationkleuren met elkaar te mengen. Wellicht vind je dan wel een juiste kleur.

Onthoudt dat je niet een donkere foundation dan je eigen huidskleur moet nemen. Dit maakt je namelijk ouder dan dat je bent.

Succes met het experimenteren!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s